Végre megérkezik az EKG funkció az Apple Watch 4-hez

2018. november 30.
5.3681
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az idén szeptember 12-én tartott Apple eseményen bemutatott negyedik generációs okosóra a Watch legizgalmasabb újdonsága egyértelműen az EKG-nk nyomonköveteésére írt megoldás volt, ám egészen mostanáig a felhasználók számára elérhetetlen volt.

Mint mondták, az újdonság majd egy későbbi szoftverfrissítés során fog aktiválódni, ami hamarosan tényleg itt van, lévén a WatchOS 5.1.2 kódolása a vége felé jár, amelyben élesedik a funkció.

Hiába örülünk neki, az Apple kategorikusan kijelentette, hogy ez a modernkori szoftveres megoldás nem váltja ki a tradícionális metódusokat és az orvosunkkal való találkozást, így csak erre hagyatkozni butaság lenne részünkről.

Maga az EKG mérés egy különálló applikáció a Watch 4-en, ám az adatok összegzése és a konklúzió levonása iPhone Health applikációban történik, így iOs verzióból minimum 12.1.1, míg hardverből minimum iPhone 5S-re van szükség a megfelelő működéshez. Fontos még, hogy a funkció itthon hivatalosan nem érhető el, de ha valaki USA régiót állít be, annak működni fog.
2 hozzászólás

Levi87

6 hónapja, 6 napja

Nem éri meg miatta régiót állítani, mindent átállít km helyett mérföld meg ilyenek.

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 6 napja

Nagy segítség lesz azért ez sokaknak. Jó hogy itt tart a technológia.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink