Végre eltűnhetnek a belépő szintű lapkák a mobilpiacról

2018. június 27.
5.3111
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes kijelentésekkel szolgált a DigiTimes csapata ázsiai forrásokra hivatkozva a belépő szintű mobilos lapkák kapcsán, miután ugyanis a gyártók azt tapasztalták, hogy csökken a kereslet a gyenge mobilprocesszorok iránt, a jövőben kivonhatják őket a piacról.

Az említett forrás szerint a Qualcomm és a MediaTek már döntöttek a változásról, ezáltal nem készítenének többé gyengébb teljesítményű lapkákat, rögtön a közép- és felsőkategóriára koncentrálnának, hovatovább minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítanának a mesterséges intelligenciára.

Sőt mi több, a feltételezések szerint a jövőben a közép- és felsőkategória közötti különbségek is tovább csökkenhetnének, ami ebben a formában meggondolatlan kijelentés, hiszen ezzel gyakorlatilag az olcsóbb okostelefonok is eltűnnének a piacról, de ilyesmiről szó sincs, a jelek szerint inkább az alacsonyabb árhoz társítanának magasabb teljesítményt a gyártók.
3 hozzászólás

technomancer

6 éve, 3 hónapja

Kíváncsi leszek...

válasz erre

TEchie

6 éve, 3 hónapja és 1 napja

Mivel nem nagyon érint (nem veszek belépőszintű mobilt), ezért nincs pontos rálátásom, de szerintem itt maximum pár ezer forintról lehet szó. Ezt senki nem fogja észrevenni.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 3 hónapja és 1 napja

Ámen! mosolygó smiley

válasz erre