Végre elérhető az Ubuntu Linux a Windows Store-ban

2017. július 11.
4.3721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Azok után, hogy az openSUSE és a SUSE Enterprise verziója megjelent a Windows 10 piacterén, végre letölthetővé vált a népszerű Ubuntu Linux legutóbbi LTS kiadása is, amelynek sok fejlesztő örülhet most.
 

De mielőtt sokan felkapnák a fejüket, az elején le kell szögeznünk, hogy ez nem egy teljes értékű megoldás, hiszen a WSL-t (Windows Subsystem for Linux) használva telepíthető és használható, amolyan kiegészítő jelleggel a Windows 10-es operációs rendszerünkkel párhuzamosan, szigorúan munka miatt.

Igen, munka miatt, hiszen az Ubuntu ezen verzióját azoknak a fejlesztőknek készítették, akik nem szeretnének beüzemelni egy dual boot megoldással rendelkező Workstation-t, de olykor mégis szükségük van a Windows mellett Linuxra is, így kiváló ötlet az Ubuntu 16.04 LTS ezen elérhetősége a felhasználók számára.

A kizárólag a 64 bites Windows 10-re telepíthető szoftver számos hasznos parancssori utasítást futtathatunk, úgy mint a GNU Bash parancsokat, de kezeli az APT és a DPKG CLI csomag kezelőt is, így további hasznos kiegészítőket is telepíthetünk.
2 hozzászólás

TEchie

4 éve, 6 hónapja és 17 napja

Ezt még olvasni is olyan furcsa...

válasz erre

VDemon

4 éve, 6 hónapja és 17 napja

Ezen a címen úgy 5 éve még sírva röhögtünk volna, most meg basszus... Ez a valóság!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink