Végre: a Facebook jelölni kezdte a kamuhíreket!

2016. december 16.
3.8231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Facebook legfrissebb bejelentései szerint a korábbi ígérgetések és egyebek után a közösségi oldal végre konkrét lépéseket tett azzal kapcsolatban, hogy tegyen valamit a kamuhírekkel szemben, ezáltal kiderült, hogy hamarosan jelölni fogják ezeket.
Advertisement

Ennek megfelelően kis zászlóval, egy piros címkével jelöli a Facebook a jövőben az összes olyan hírt, amely biztosan hamis információkat tartalmaz, és nyilvánvalóan azzal a célzattal került ki a közösségi oldalra, hogy átverje az embereket.

Adam Mosseri elmondása szerint bár a kamuhírek eztán is megjelenhetnek a Facebookon, ergo bárki és bármit kitehet a saját oldalára, de egy külsős cég munkatársai folyamatosan ellenőrzik majd a tartalmakat, és ha a hír hamis, akkor egyrészt a megosztója is kap figyelmeztetést, másrészt pedig az olvasók is rögtön láthatják majd egy speciális jelölés révén, hogy amit látnak, az nem tartalmaz valós információkat.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 10 hónapja és 17 napja

Sajnos ettől még nem oldódik meg a probléma. Ráadásul ha sokan szemétkednek egy rendes oldallal is, ki is lehet vele majd cseszni. Ahogy most is.

válasz erre

TEchie

7 éve, 10 hónapja és 17 napja

Kíváncsi leszek rá hogy a gyakorlatban ez tud-e majd működni. Kétlem egyébként.

válasz erre