Végre a Canonical is villantott az MWC-n

2017. február 28.
3.4181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az idei MWC közepén tartunk, ám valahogy kicsit laposabbra sikerül ez az idei gála, mint az eddigiek, de sokak kedvenc Linux disztribúciójának atyja, az Ubuntu-t megalkotó Canonical a Dell-el karöltve végre villantott egyet.

A két vállalat kézen fogva leplezte le a megújult Dell Edge Gateway 3000-es családot, amelynek szoftveres támogatását a Canonical, az Ubuntu Core Snappy 16-tal látja majd el. Az operációs rendszert direkt az ilyen, és ehhez hasonló IoT és Embedded eszközök megfelelő működéséhez tervezték, így várható volt, hogy az amerikai IT cég és a Canonical régóta tartó jó kapcsolatának egy újabb gyümölcse fog debütálni majd az idei MWC-n.

Három egyedi modell került leleplezésre a megújult Gateway 3000-es családból, amelyek mindegyikén a már említett operációs rendszer fut. A 3001-es Dell-t a nagyvállalati energiaellátásra és automatizálásra tervezték, így akik ebben gondolkodnak, mindenképpen vessenek rá egy pillantást.

A 3002-es modell kicsit összetettebb, legalábbis ebben megtalálunk egy micro GPS chip-et, gyorsulásmérőt, és különböző lokalizációs adatok meghatározására szolgáló alkatrészt, így ezt a logisztika területén hasznosíthatják. Végül a 3003-as egy kicsit könnyedebb piacot céloz meg, hiszen elsősorban a médiakezelés és az ezzel járó munkafolyamatok (pl.: stream) megkönnyítésére szakosodott.
3 hozzászólás

PixelHero

1 éve, 4 hónapja

Így van, Logisztikai cégeknél az autókban lesz igen hasznos.

válasz erre

VDemon

1 éve, 4 hónapja

Mordorer írta:
Gyorsulásmérő és GPS egy szerverben vagy asztali gépben? Minek?
IoT cuccok, ez például autókban lesz használatos.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 4 hónapja

Gyorsulásmérő és GPS egy szerverben vagy asztali gépben? Minek?

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink