Végéhez ért az Ubuntu 12.04 életciklusa

2017. április 29.
4.0821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Adam Conrad közölte a szomorú hírt az internet népével, hogy a 2012 áprilisában megjelent Precise Pangolin halott, véget ért az életciklusa, többé nem érkeznek hozzá frissítések.

Az LTS támogatással rendelkező 12.04-es Ubuntu-t használóknak tehát ideje verziószámot ugrani, főleg ha vannak olyanok, akik szerveren is ezt használják, ugyanis, ahogy fent is írtuk, nincs tovább frissítés, következésképp nagyban vissza fog esni a védettsége az online támadásokkal szemben.

Hova tovább? A frissítés előtt álló felhasználók számára a Canonical az Ubuntu 14.04 illetve a 16.04-es változatát javasolja, előbbi 2019 míg utóbbi 2021 áprilisáig támogatott. Az éjfélkor halottá nyilvánított Ubuntu 12.04-gyel kapcsolatban még múlt hónapban kiküldték az értesítőt, így azóta mindenkinek lehetősége volt lementeni az adatokat, amennyiben egy teljesen szűz telepítést szeretne, illetve a többségnél a szintlépés is megtörténhetett.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nem hiszem hogy túl sok embert érintene ez. Aki használja a rendszert, úgyis karbantartja, aki meg nem, annak tök mindegy jön e frissítés vagy sem.

válasz erre

VDemon

3 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ez még így is nagyon sok idő volt.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink