Vége a NASA egyeduralmának a Föld körüli pályán, és ennek ők maguk is örülnek

2020. május 18.
9.6661
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Sokáig a NASA megkerülhetetlen játékos volt az űrprojektekben, amik az alacsony Föld körüli pályával kapcsolatosak, legyen szó szállításról, előállításról vagy bármi hasonló tényezőről, azonban Phil McAlister, a NASA kereskedelmi űrrepülések elnöke most ejtett erről pár szót.

Elmondása alapján bár eddig valóban egyfajta monopolhelyzet volt jelen, de mostanra a kereskedelmi szektorral, más kormányzati ügynökségekkel és nemzetközi felekkel való partnerség a közelmúltban jelentősen kibővült, olyan tevékenységekkel, mint a nemzetközi személyzet szállítása az űrállomásra (az SpaceX és a Boeing által), a magánűrhajósok és a tervezett magánszemélyzeti küldetések (a SpaceX és a Space Adventures közötti űrutazási megállapodás), vagy például az Axiom Space kereskedelmi modulja az űrállomáson.

Ebben a jövőképben a kereskedelmi szektor uralja az alacsony Föld körüli pályát. A kereskedelmi partnerek az ügyfelek, a szolgáltatók és a kutatás és fejlesztés hajtóereje. A NASA és más kormányzati ügynökségek továbbra is jelentős szerepet játszanak ebben a jövőképben, ám határozottan a magánvállalatok számítanak vezetőnek - és ennek kapcsán maga a NASA is szörnyen izgatott.
3 hozzászólás

TEchie

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Már egy ideje így van azért, gondolom...

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Jobb is ez így.

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát bizony amikor megjelentek többek között Muskék, véget ért egy korszak.

válasz erre