Vége a Linux Kernel 3.12-nek

2017. május 10.
3.3331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Jiri Slaby jelentette be, hogy elérhetővé vált a Linux Kernel 3.12-es verziójának legfrissebb verziója, ami egyúttal nem csak a legfrissebb biztonsági frissítés, de egyben a legutolsó is a Kernel életében.

A Linux Kernel 3.12.74-es, éppen aktuális variánsa az utolsó build a rendszermag története során, a fejlesztők bejelentéséből kiderült, hogy nincs tovább, elérte életciklusa végét a Kernel, így az ezt használóknak ideje feljebb lépni, és frissíteni az újabb LTS változatok valamelyikére.

A branch váltás előtt állóknak azért még egy rövid leírást kiadtak a haldoklófélben lévő 3.12-es Kernelről, ebben kiderült, hogy összesen 78 fájlt érintett a módosulás, amelyekben 834 hozzáfűzés és 524 törlés történt. Az utolsó változtatások függvényében ezek első sorban driver, architekturális, fájlrendszer és biztonsági foltozások érkeztek, de mindezek ellenére is azt javasolják, hogy váltsunk naprakészebb verzióra.
2 hozzászólás

mrG

7 éve, 5 hónapja és 21 napja

TEchie írta:
Sosem értem amikor valaki nem a legfrissebbet használja. Annak mi értelme?
Előfordult, hogy kicsit régebbi, vagy speciálisabb gép jobban elfutott régebbi kernerrel, például driverek kerültek ki az újabb verziókból. Még a 3.2-es (LTS) is megkapja 2018-ig a frissítéseket.

válasz erre

TEchie

7 éve, 5 hónapja és 21 napja

Sosem értem amikor valaki nem a legfrissebbet használja. Annak mi értelme?

válasz erre