Vége a gagyi mp3 korszaknak: jön az Xstream, a legjobb hangminőségű zenei streaming szolgáltatás

2017. április 26.
3.5841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Neil Young, kanadai énekes dalszerző bejelentette, hogy elege lett a gagyi minőségű mp3-as zenei streaming szolgáltatásokból, ezáltal Xstream név alatt megalapította saját kezdeményezését, amit már a kezdetektől mp3-gyilkos megoldásnak nevezett el.
Advertisement

Az újdonsággal a zenész célja nem az, hogy letarolja a Spotify-t és az Apple Music-ot - amire valljuk be: elég kevés esélye is lenne -, hanem az, hogy egy harmadik alternatívát nyújtson azok számára, akik szeretnék a legjobb hangminőségben élvezni kedvenc zenéiket.

Az Xstream egyébiránt nem egy újdonság, lévén az egykoron csúnyán befuccsolt Pono felmelegített változata, amivel akkoriban csak az említett két nagyágyú ellen akartak menni, de most az a céljuk, hogy a legjobb minőséggel tűnjenek ki a tömegből, ezzel alternatívát nyújtva az audiofil hallgatók számára. Ezzel csak egyetlen baj van: a Tidal már kínál hasonlót...
5 hozzászólás

iPet

7 éve, 5 hónapja és 26 napja

Ez jó meg minden, de az itthoni mobilos nettel semmilyen formában sem kompatibilis. Azt hiszem idegrohamot kapnék, ha mondjuk fél órányi zenehallgatás leszívna 2 gigát az adatforgalmamból.

válasz erre

Porthos

7 éve, 5 hónapja és 26 napja

Annyira ritkán hallgatok streamelt zenét hogy el sem tudom mondani. Amikor igen, akkor is sima Spotify-t a laptopon, nekem teljesen megfelel a minősége. Viszont ha ingyen vagy reális áron jönnének ki ezzel, nem látnám akadályát hogy kipróbáljam.

válasz erre

mrG

7 éve, 5 hónapja és 26 napja

Nem tudom bejön-e nekik. Szerintem aki streamelt zenét hallgat annak tök mindegy, hogy V0, 320, vagy FLAC.

válasz erre

Harder

7 éve, 5 hónapja és 26 napja

Sok sikert nekik, van egy réteg akinek ez biztosan nagyon fontos!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 26 napja

Lehet nekem van botfülem, de 320-as MP3 és a veszteség mentes fájlok között sok különbséget nem hallok. 128 az vállalhatatlan, a 192 elmegy, de 320 szerintem bőven jó. Azt nem tudom a Spotify mit streamel, de az iTunes fájlokkal nincs bajom, maximum az, hogy androidos lejátszók 90% nem indítja el... Hiába van m4a támogatás, azok csak pislognak neki. Ott is vlc-t kell használnom, mint gépen filmeknél. röhögő smiley Az ilyen szolgáltatások sikere többnyire a kínálatukon múlik, nem azon, hogy van-e pár bit még abban a fájlban. Az iTunes kínálta pedig kiemelkedő és a Spotify is elég korrekt.

válasz erre