Vége a Cyanogen és az OnePlus együttműködésének

2015. május 04.
4961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A most megjelent hír szerint a jövőben más partnerekkel, illetve az immár rendelkezésre álló saját szoftveres platformmal képzelik el a jövőt.

Ezt már korábban is lehetett sejteni, mivel a két partner Indiában összeütközésbe került, amikor az OnePlus One ottani megjelenését a Cyanogen és a helyi Micromax által megkötött exkluzív megállapodás követte, emiatt pedig az egykori barátok bíróságra mentek.

A megállapodás megszűnése azt jelenti, hogy az OnePlus telefonjai a jövőben nem kapják meg alapértelmezett módon a CyanogenMod újabb verzióit, mivel a kínai cég ehelyett saját szoftverét telepíti majd azokra.

A Cyanogen vezetése szerint ezzel ők csak jól járhatnak, hiszen elmondásuk szerint már most folynak a tárgyalások a potenciális új partnerekkel, ezek a cégek pedig jóval több készüléket tudnak eladni a globális piacon, mint amire az OnePlus legjobb álmaiban is gondolhat. Azt elismerik, hogy a kínai partner tűrhető számú okostelefont tudott értékesíteni, itt azonban nagyságrendi különbségekről van szó - itt rögtön a már említett Micromaxra gondolhatunk, amely Indiában nyilván óriási helyi bázisra támaszkodhat, amelyet elsősorban olcsó készülékeivel aknázna ki.

Az OnePlus tehát ehelyett a jövőben az OxygenOS-re támaszkodik majd, amely szintén letisztult felületet és néhány további újítást kínál.

Forrás: PC World
nincs még hozzászólás