Váratlanul megnyitott a PureOS App Store

2019. január 21.
4.2941
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Purism csapata egészen meglepett mindenkit, ugyanis útjára indították a saját operációs rendszerük alá készült App Store-jukat, amelyet elsődlegesen a közelgő Librem 5 Linux mobiljuk, illetve a laptopjaik miatt készítettek el.

A szabadság és a biztonság jegyében írták meg a Purism kóderei az App Store forrását, ugyanis szeretnék, ha a felhasználók gyorsan és egyszerűen, ugyanakkor biztonságosan, biztonságos applikációkat tudnának használatba venni a laptopokon, illetve majd a Librem 5 alatt egyaránt.

A hosszútávú céljaik közt szerepel a fent már többször említett biztonság és open source filozófia mellett, hogy a fejlesztőket egy kalap alá gyűjtsék, ez pedig a Store lenne, ahol amellett, hogy felügyelni tudják az applikációkat, a fejlesztőknek is egyszerűbb dolguk lesz marketing céljából.

Az ezután megjelenő Purism laptopok valamint a Librem 5 mobil estében már előre telepítik a PureOS App Store applikációját, így nekünk csak használnunk kell azt. Úgy fest, a csapat egy egész komplett ökoszisztémát szeretne kiépíteni, reméljük a szoftveres oldalon sem lesz okunk panaszra.

Váratlanul megnyitott a PureOS App Store - 2. kép

4 hozzászólás

Levi87

5 éve, 7 hónapja és 17 napja

Nem hiszem hogy nagyon elterjedne, de ne legyen igazam, drukkolok a csapatnak.

válasz erre

login_password

5 éve, 7 hónapja és 18 napja

Izgalmasan hangzik.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 7 hónapja és 18 napja

Rohadt kíváncsi vagyok, mi lesz ebből a rendszerből. Nagyon drukkolok nekik.

válasz erre

Direktor

5 éve, 7 hónapja és 18 napja

Nem aprózzák el a srácok, tetszik. mosolygó smiley

válasz erre