Valós időben értesít minket most már a Google Chrome, ha adathalászat célpontjai vagyunk

2019. december 10.
8.7901
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Google egy hasznos újítással egészítette ki a mai nap során a Chrome böngészőt, lévén innentől valós időben értesít minket, ha netán olyan weboldalra tévedünk, ahol kicsalhatják tőlünk a fontos adatainkat.

Itt olyan tényezőkre kell gondolni, mint például a felhasználónevek vagy a jelszavak, amiket bizonyos erre specializált portálokon ha begépel az illető, akkor máris megszerezték a másik oldalon az adatainkat, amik akár megjelenhetnek nekünk címzett emailekben, közvetlen üzenetekben, vagy netán hirdetésekben.

Eddig is elérhető volt a funkció a Chrome biztonságos böngészésére kihegyezett Google Safe Browsingjában megoldásában amely úgy működött, hogy lecsekkolta a meglátogatott portál komplett URL-címét, amit aztán átfuttatott egy blokkolt oldalakat tartalmazó adatbázison, viszont itt volt egy olyan fél órás időköz az adatbázis szinkronizálásánál, amit bőven ki tudtak játszani a kártékony oldalak tulajdonosai.

Az immáron az alap böngészőre is kiterjesztett opció valós időben teszi ugyanezt, ráadásképp nem a komplett URL-t csekkolja, hanem annak titkosított verzióját, ebből fakadóan nem is követi nyomon a Google, hogy milyen oldalakat nézegetünk. A Google kijelentette, hogy eme új megoldással már 30%-kal több ártalmas weboldalt sikerült kiszűrniük.

A funkció fokozatosan gördül ki, úgyhogy ne lepődj meg, ha nem azonnal bukkan fel nálad a kiegészítő.
3 hozzászólás

zender

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Eleve nem szabadna hogy megnyíljon egy ilyen oldal.

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Sokaknak segítség.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Eddig ezek eleve tiltva voltak egy nagy piros táblával nem?

válasz erre