Valós idejű arcfelismerő technológiát vet be a londoni rendőrség

2020. január 27.
1.5281
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Annyira elszaporodtak a bűncselekmények az elmúlt hónapokban London utcáin, hogy a rendőrség drasztikus lépésre szánta el magát: Kínához hasonló módon valós idejű arcfelismerő technológiát alkalmaznak majd a város utcáin.

Minderre első körben kizárólag a forgalmasabb helyszíneken, a főbb turistacélpontoknál, a nagyobb bevásárlóközpontokban kerülhet majd sor, ezáltal a rendszer folyamatosan monitorozza majd a járókelőket, és amint körözött személyt, vagy gyanús illetőt talál, azonnal jelez, noha ez utóbbi kifejezést nem tudjuk értelmezni, hiszen a rasszizmus vagy az idegengyűlölet vádját elkerülve a londoni Metropolitan Rendőrség nem tisztázta, mit jelent majd, ha valaki "gyanús".

Azt azonban kiemelték a hatóságok, hogy képanyagot nem rögzítenek, kizárólag a kétes eredetű személyekről, akiket így a legközelebbi járőr segítségével azonnal igazoltatni tudnak, és ha szükséges, akkor megtenni az ilyenkor kötelező lépéseket, amivel a jövőben azt remélik, hogy csökkenthetik majd bizonyos bűnesetek számát.
4 hozzászólás

rDAVE

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Most elég sokan fognak black mirror-t, 1984-et és a többit kiabálni... Az angolok néplelkében benne van már ez.

válasz erre

Gólem

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

A körözött személy dolgot értem, de a gyanús személy... Ez azért eléggé aggályos.

válasz erre

petrovicsz

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Igazándiból Budapest is tele van kamerákkal, szóval itt is megy a megfigyelés. Annyi, hogy ez valamivel okosabb lesz talán...

válasz erre

Ronalddo

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Gondolom a gyanúsan viselkedő emberekre értik, vagy a randalírozókra, ilyesmi.

válasz erre