Valami lékeket üt a Tejútrendszerben, és fogalmuk sincs a tudósoknak, hogy mi az

2019. május 18.
2.7191
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Valamiféle furcsa jelenség egymás után üt lyukakat a Tejútrendszerben, és bár nem látni, nem is biztos, hogy az általunk ismert anyagok bármelyikéből áll az összetétele, még a teleszkópok sem észlelték közvetlenül, de a tudósok meg vannak győződve róla, hogy létező dologról van szó.

Ana Bonaca tudós prezentációjából derül ki, hogy a Tejútrendszer leghosszabb csillagáramán (olyan csillagok összessége, amik együtt mozognak galaxisról galaxisra), a GD-1-en üt lékeket ez a titokzatos jelenség. Alapjáraton egy "lyuk" lenne a normális, ellenben a tudósok egy másodikra is rábukkantak, amit Bonaca egy lövedékszerű jelenségként ír le.

Sőt, az óriási gravitációs mezejével magával húzott nem kevés csillagot is, viszont abban biztosak, hogy ez a rejtélyes valami sokkal masszívabbnak bizonyul, mint egy csillag, hovatovább több milliószor nagyobb súlya lehet, mint a Napnak. Jelenleg arra gyanakodnak, hogy ez egy szupermasszív fekete lyuk, ami azt jelentené, hogy nem csak egy van a galaxisunkban, de ez nem feltétlenül egyenesen arányos azzal, hogy egy 100%-ig sötét anyagból álló jelenséggel van dolgunk.

Mégis felmerül annak a lehetősége, hogy egy teljes mértékben sötét anyagból álló objektum üt lékeket a csillagáramon, ami példátlan lenne.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

5 napja és 11 órája

De kemény. Reméljük minket azért elkerül. Kellemetlen találkozás lenne...

válasz erre

Mordorer

5 napja és 14 órája

Abszolút nem ismerjük a világunkat, ez teljesen egyértelmű, ebből is látszik.

válasz erre

Gólem

5 napja és 14 órája

Jól hangzik ez a szupermasszív fekete lyuk.

válasz erre

inkognito

5 napja és 16 órája

Az király.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink