Vajon tényleg októberben érkezik a Fedora 27?

2017. július 13.
3.1371
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Azzal, hogy megjelent a legújabb stabil Fedora, a 26-os verzió, amelyről mi is beszámoltunk, megnyílt a kapu 27-es változat fejlesztésével kapcsolatban, a kérdés persze, hogy a kitűzött októberi dátum vajon tartható-e.

Ha visszatekintünk kicsit februárra, emlékezhetünk arra, hogy a Fedora projekt csapata úgy döntött, a Fedora 27-től kezdve nem fognak Alpha verziókat kiadni, ezzel párhuzamosan pedig nem lesznek erre irányuló mérföldkövek, amit talán az elmúlt évek tarthatatlansága idézett elő.

Így talán kisebb lesz a nyomás a fejlesztőkön, több idejük lesz előállítani egy használható teszt verziót, illetve több lehetőségük nyílik megoldani egy-egy kritikus hibát.

Ennek értelmében az első mérföldkő szeptember 19-e, ekkora van időzítve a béta variáns, de már most felvetették annak a lehetőségét, hogy csak egy héttel később, 26-án publikálják a lemezképet.

A Linux Kernel 4.13-at valamint a gnome asztali környezet 3.26-ot hozó Fedora 27 stabil megjelenésének dátuma elvileg október 24-e, de a fentiek alapján fenntartásokkal kezeljük ezt a dátumot.
2 hozzászólás

VDemon

1 éve, 9 napja

Kizárt dolog, tönkretenné az imidzsüket!

válasz erre

teferenc

1 éve, 9 napja

Egyébként aki akarja az már most tesztelheti a 27est és segítheti a fejlesztést pl a felmerülő hibák jelentésével és hw statisztikák küldésével is. Eddig összesen a Fedora 27 használatával friss telepítés esetén 2db program összeomlást jelentettem be.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink