USB-C kompatibilis Surface porton dolgozik a Microsoft

2017. július 16.
3.1661
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A Microsoftot sokan még mindig egy szoftveróriásnak tartják, ami természetesen igaz is, azonban az elmúlt években egyre több szálon kapcsolódnak a hardveres piachoz, hiszen a Surface család portfóliója folyamatosan bővül.

A táblagépek és laptopok piaca mellett már az irodai megoldás és az All in One gépek piacán is jelen vannak, a következő lépés pedig vélhetően az okostelefonos visszatérés lesz. A Surface széria nemrég bővült egy új laptoppal és az új Surface Pro-val, a redmondiak pedig érdekes módon figyelembe sem vették az USB-C csatlakozás növekvő népszerűségét és praktikusságát.

USB-C kompatibilis Surface porton dolgozik a Microsoft - 2. kép

Ezt sokan az újdonságok legnagyobb hibájának tartják, ám a fura indoklás mellett egyéb házon belüli fejlesztések is közrejátszhattak ebben. Egy nemrég felbukkant szabadalom szerint ugyanis egy olyan csatlakozáson dolgoznak, mely ötvözi az USB-C és a Surface Port előnyeit.

Ez valóban egy jó megoldásnak tűnik, hiszen akkor a töltési csatlakozás egyben egy USB-C felület is lehet a tulajdonosok számára, csakúgy, mint a legtöbb modern eszköz esetében. A változás csak annyi lesz, hogy a mostani Surface Port-hoz hasonlóan rövidebb utat jár majd be a töltőkábel, vagyis egy hagyományos USB-C töltőhöz képest könnyebb lesz csatlakoztatni és leválasztani azt.
4 hozzászólás

TEchie

7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Na ebből vajon mi lesz! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Van a Surface Pro csatijának valami különleges tulajdonsága? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Apple elengedte a Magsafe-et, gyorsan lecsapnak ők rá. röhögő smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Érdekes koncepció.

válasz erre