Univerzális notebooktöltő?

2013. december 25.
4361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Elkészült az univerzális notebooktöltő első szabványa ? ha a technológia elterjed, a jövőben minden gépet egyforma eszközzel tölthetünk.

Mielőtt legyintve átsiklanánk a hír felett, érdemes megjegyezni, hogy forrása az az International Electrotechnical Comission, akinek szabványa már a mobiltelefonok piacán is egyre elterjedtebb.
 

Az IEC ezúttal egy olyan technológiát dolgozott ki, ami egységesti a noteszgépek töltőit, így akár az összes hordozható masinát egyetlen eszközzel juttathatnánk energiához. Az újítás ezzel nem csak a vásárlók pénztárcáját kímélné meg, hanem jelentősen csökkentené az elpazarolt energia felhasználást, az e-hulladékot is.Természetesen egyetlen jelenleg elérhető noteszgép sem alkalmas az egységes töltők használatára, ám a jövőben már csak a gyártók szándékán múlik az új technológia elterjedése. Ehhez viszont komoly nemzetközi szabályozásokra is szükség lehet, hiszen kevés az olyan cég, aki a közjó érdekében lemondana az elhasználódott és sérült töltők pótlásának köszönhető bevételekről.
nincs még hozzászólás