Újraszámították, hogy hány éves lehet a galaxisunk

2021. január 10.
42.4161
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az univerzum közel 14 milliárd éves lehet, ahogyan arra rámutatnak a csillagászok a legfrissebb megfigyeléseikkel - a világegyetem valódi életkorát fenyegető ellentmondások miatt ugyanis a tudósok új pillantást vetettek a folyamatosan táguló univerzumra.
 

Ez alapján arra jutottak, hogy becsléseik szerint 13,77 milliárd éves lehet a világegyetem, plusz mínusz 40 millió év. 2019-ben a galaxisok mozgását tanulmányozó tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az univerzum több száz millió évvel fiatalabb, mint azt korábban a Planck Collaboration, az Európai Űrügynökség Planck-missziójával dolgozó tudóscsoport becsülte. A Planck űrmegfigyelő központ adatainak felhasználásával azt találták, hogy az univerzum körülbelül 13,8 milliárd éves.

A kimutatáshoz a Cornell egyetem által vezetett nemzetközi csillagászcsoport felhasználta a Nemzeti Tudományos Alapítvány chilei Atacama Kozmológiai Teleszkópjának (ACT) adatait és a kozmikus geometriát a vita lezárásához, és így jött ki ez az érték - habár nem lepődnénk meg, ha hamarosan ezt is megcáfolnák...
5 hozzászólás

inkognito

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Lehetetlen ezt kiszámolni.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Sosem értettem, minek tippelgetik ezt. Soha de soha nem fog kiderülni az igazság, fel sem képes fogni az ember az ilyen dolgokat.

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Megint egy újabb számítás...

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Most akkor pár évig ez lesz az álláspont...

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ismét egy újabb elmélet... Sosem fog kiderülni a valóság.

válasz erre