A reptér több, mint kétszáz környékbeli étteremhez intézett felhívást, hogy segítsenek az étolaj üzemanyagként való újrahasznosításában. A repülés a közlekedési formák közül az egyik legkárosabb, ha a környezeti hatásait nézzük, így bőven van mit zöldíteni ezen a téren, a Dallasban indult újítás ismét fókuszba helyezheti a problémát és annak megoldási lehetőségeit.
Jelenleg a globális kibocsátás mintegy 2%-át adja ki a repülés, és bár csak étolajjal nem lehet megtankolni egy gépet, vegyítési technikával így is jelentős a különbség. A fenntarthatóbb üzemanyag előállítás a jövő zenéje, de nagyszerű látni élesben is a kezdeti cselekvéseket, amik ráadásul rendkívül bíztató eredménnyel szolgálnak, az újrahasznosított étolajjal 80%-kal csökken egy repülőgép CO2 kibocsátása. Mindemellett persze attól sem kell tartani, hogy a gépeken áradna a sültkrumpli szag, az ilyesmit megoldották.