Újra van banán-Nokia!!!! Meg egy okostelefon lineup is.

2018. április 29.
5.2331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Bemutatkoztak Magyarországon is a Nokia új portfóliójának készülékei, immáron - valószínűleg sokaknak meglepetést okozva - mint az Andriod One család tagjai, hála a Goggle-al való együttműködésnek.

A legújabb Android Oreo operációs rendszert futtató telefonok mellett természetesen a klasszikus vonalat előnyben részesítőknek is kedvez a gyártó HMD Global a Mátrixból ismerhető Nokia 8110-es felújított változatával (ezúttal 4G-vel felvértezve).

A legendás telefonok felújított verzióinak sorát bővítette ezzel a gyártó, és bár a feature phone-ok közé érkezik a leginkább a Mátrixból ismert készülék, mindent tud amit egy nem okostelefonnak tudnia kell, ráadásul 4G képességgel. A fröccsöntött műanyag hatást keltő 8110 4G egyébként messze elmarad a régi készülék minőségétől, ellenben roppant olcsó lesz, huszonvalahány ezer forinton kezd majd.

A Nokia 1 a legolcsóbb Nokia okostelefon: nem tud sokat, ellenben megfizethető

A Nokia 1 a legolcsóbb Nokia okostelefon: nem tud sokat, ellenben megfizethető


Az okostelefonok között a belépő szintet képviselő Nokia 1 tűnik a fekete báránynak, az MT6737M típusú processzorával, illetve a szimpla 5 MP LED vakus hátsó, illetve a 2 MP-es első kamerájával, de legalább a megfizethető ligában játszik majd.

Az új Nokia 6, Nokia 7 plus és a Nokia 8 Sirocco a portfólió csillagai, akik közül a zászlót egyértelműen flagshipként a Sirocco viszi. Qualcomm Snapdragon, nyolcmagos processzorok duruzsolnak mindháromban, minőségi kameráik Zeiss optikával vannak felszerelve, kijelzőik FullHd, illetve QHd (Sirocco) felbontásban pompáznak, amellett hogy a gyártó szerint rendkívül ellenállóak; akár ping-pongozni is lehet velük, ha épp nincs kéznél ütő. Ez volt a sajtótájékoztató egyik eseménye egyébként.

A Sirocco már a nagyok között szeretne versenyezni, legalábbis árban, hiszen a készülék negyedmillió forint feletti áron lesz megvásárolható. Igaz, ezért minden földi jót belepakolt a HMD Global, az 1440 x 2560 pixel mögött Snapdragon 835 (bizony, nem jutott bele 845) zakatol, Adreno 540-nel kiegészítve. A háttértár 128Gb, a RAM 6Gb.

Nem tudunk betelni vele! :D A Nokia 8110 4G egyértelműen a lineup sztárja

Nem tudunk betelni vele! :D A Nokia 8110 4G egyértelműen a lineup sztárja


A készülékek meglepetése az Android One, ami a belépő szintű telefonok rendszere elsősorban, a gyártó mégis ezt telepítette a legerősebb Nokiára is. A magyarázat szerint azért hogy színtiszta Android élményt kapjunk, ez ugyanis nélkülözi a felhasználói felületmódosító és esetleges energiafogyasztó háttéralkalmazásokat, így telefonunk még a havi biztonsági frissítések mellett is meg fogja őrizni mindvégig az eredeti sebességét. Elméletileg.
5 hozzászólás

bekecs

6 éve, 5 hónapja és 26 napja

Nagyon menő hogy visszahozzák ezeket a régi telefonokat de van rá vevő is? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 5 hónapja és 26 napja

Ááááááá de durvaaa! röhögő smiley Nekem is volt annak idején, nagyon nagyon szerettem. Jó hogy így visszahozzák, óriási feeling!

válasz erre

VDemon

6 éve, 5 hónapja és 26 napja

Volt ilyen telefonom és imádtam mosolygó smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 5 hónapja és 26 napja

Azonnal ide vele! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 5 hónapja és 26 napja

Mekkora CSÁSZÁRSÁG!!!! röhögő smiley

válasz erre