Újra lesz Windowsos Nokia telefon?

2015. november 28.
1.3011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Egyes hírek és egy állítólagos sajtófotó szerint a Nokia egy új okostelefon kiadására készül egy év múlva, ami nem csak androidos, hanem windowsos változatban is kapható lesz.

Tavaly véget ért a Nokia okostelefon-karrierje, amikor az eszközök és szolgáltatások részlege egy-az-egyben a Microsofthoz került.

Az utolsó Nokia telefonok közé tartozott a Lumia 930, ami még ma is nagyon jól megállja helyét. Azóta csak Microsoft Lumiákat láttunk, a Nokia pedig inkább a HERE térképeire és más technológiáira koncentrált, valamint még időközben a piacra dobott egy Nokia N1 nevezetű, az iPad-hez hasonló megjelenéssel rendelkező androidos táblagépet. Most úgy tűnik, hogy a finn cég az okostelefon-piacra is megpróbál majd visszatérni, legalábbis a pletykák szerint. A Nokiás okostelefonok visszatérését természetesen már rögtön azután elkezdték emlegetni és a 2016-os év környékére tenni, hogy a Microsoft felvásárolta az eszköz-részleget.Nemrég felbukkant egy állítólagos sajtófotó az első új Nokia telefonról. A készülékről annyit tudunk, hogy valószínűleg a felső kategóriát fogja majd képviselni és C1 néven jelenhet meg. A kép alapján elmondhatjuk róla, hogy valószínűleg nem csak Androidot futtató változatban fog majd megjelenni. Ha feltételezzük, hogy a képpel együtt ezek az információk hitelesek, akkor belemélyedhetünk még egy kicsit az operációs rendszerbe is. Először is az Android irányába történő elmozdulás teljesen logikus lépésnek tűnik, hiszen ott van a Nokia Z Launcher alkalmazásindítója, valamint persze az Android piaci részesedése, ami - lássuk be - lényegesen nagyobb, mint a Windows Phone-é. Plusz egy pont lehet az Android mellett a Nokia és a Microsoft közös múltja is, ám a Windows Mobile is felmutathat egysmást. Úgy tűnik, hogy már nem minden gyártó tartja teljes mértékben nyerő lapnak az Androidot: ott van például a Samsung, akik már korábban is elkezdtek a Tizennel kísérletezni, de a HTC is megpróbálkozott a One M8 Windowst futtató változatával (ugyanaz a hardver, más az operációs rendszer), sőt, az Acer egyenesen meggondolta magát és Windows 10 Mobile-lal adja majd ki új készülékét (elsősorban a Continuum miatt). Az Android mellett nem sok más operációs rendszer van, amik közül választani lehetne, az egyik a Windows 10 Mobile, ami annak ellenére, hogy a Microsoft terméke, még a Nokia számára is egy jó opció lehet.

No, ez mind szép és jó, de térjünk vissza a valósághoz. Tény, hogy a Nokia Microsofttal kötött megállapodása szerint a finn cég 2016 utolsó negyedéig nem térhet vissza a mobilpiacra. Rajeev Suri vezérigazgató megerősítette, hogy amint a megállapodás érvényét veszti, ők igyekeznek majd visszatérni. Úgy tűnik azt is megerősítették, hogy az új készülékeket a Foxconn fogja gyártani, valamint hogy nem csak a tervezést, de a marketinget is a Nokia fogja majd kezelni. Még egyszer fontos kiemelnünk, hogy a képen látható készülék egyáltalán nem biztos, hogy valódi, főleg, hogy ha a Nokia meg is akar jelentetni egy mobilkészüléket, arra leghamarabb egy év múlva kerül sor.
nincs még hozzászólás