Újra lecsapott a WannaCry zsarolóvírus!

2017. június 23.
3.4371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár azt hittük, hogy miután egy ideje már nem hallottunk róla semmit sem, sikerült végleg eltörölni a világ felszínéről a sokak szerint Észak-Koreából indult WannaCry zsarolóvírust, azonban a kártevő nemrégiben újra felütötte a fejét.

Az Engadget beszámolója szerint ugyanis a kérdéses zsarolóvírus ezúttal Japánban bukkant fel, egészen pontosan a Honda sajamai gyárában, amit le is kellett állítani, miután kiderült, hogy a számítógépes rendszert megfertőzte a WannaCry.

Szerencsére a japán informatikusok a helyzet magaslatán voltak a támadás tekintetében, ezáltal alig egyetlen napot álltak a gyártósorok, lévén ennyi időre volt szükség ahhoz, hogy teljesen kiirtsák a kártevőt a rendszerből.

Érdekesség, hogy a CNET beszámolói szerint Ausztráliában is felütötte a fejét a zsarolóvírus, ahol sokkal súlyosabb problémákat okozott, lévén Victoria államban a közlekedési rendszert sikerült megbénítania egy kicsit.

A WannaCry itt a rendszert üzemeltető Redflex gépeire szivárgott be, és zárolt közülük többet is, aminek jóvoltából félszáz közlekedési lámpa és kamera került megbénításra, ami hatalmas káoszt okozott az utakon. Hogy a vírus miként tudta ismét felütni a fejét, az egyelőre sajnos nem derült ki.
3 hozzászólás

Porthos

7 éve, 5 hónapja

Mindenki hallott róla, hogy tud még mindig fertőzni? meglepett smiley Nem volt idő felkészülni rá?

válasz erre

TEchie

7 éve, 5 hónapja

A sok nem frissített Windows... wtf smiley

válasz erre

betyár

7 éve, 5 hónapja

Nagyon gáz ez a vírus. Sok gondot okoz.

válasz erre