Újra forgalmazzák a BLU mobilokat

2017. augusztus 07.
2.7211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A BLU hivatalosan is megerősítette, hogy az eszközeik spyware mentesek, és így újraindulhat a forgalmazás, ami után nem sokkal meg is történt az első érétkesítés, méghozzá az Amazonon.

Utóbbi lényeges információ, ugyanis pont az Amazon volt az, aki elsőként állította le a BLU Androidos mobilok értékesítését kém programok jelenléte miatt, amit a cég természetesen cáfolt.

Még annak ellenére is, hogy 2016. novemberében a Kryptowire biztonsági cég felfedezte, hogy az eszközökön jelen lévő szoftver a felhasználóról összegyűjtött adatokat egy kínai szerver felé továbbítja.

Ezek után a BLU kénytelen volt kivizsgálni az esetet és a firmware frissítés során eltávolították a rendszerükből a gyanús tevékenységet folytató applikációkat, ami után téves riadóként hivatkoztak az esetre, mondván félreértelmezhető jelek voltak tapasztalhatók egyes programok esetében, de semmilyen kémkedést nem folytattak a mobilok.

Úgy tűnik tehát, elült a port, ugyanis az Amazon és a BLU ismét közösen forgalmazza az első sorban Amerikában igen népszerű okotelefonokat.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 4 hónapja és 22 napja

Én egyik kínai kütyüben sem bíznék amúgy, nem csak ebben.

válasz erre

Harder

3 éve, 4 hónapja és 22 napja

Hát ha valaki még hisz nekik...

válasz erre

Levi87

3 éve, 4 hónapja és 22 napja

Kíváncsi leszek, ezek után veszik-e majd az emberek, vagy végképp elment a bizalom?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink