Ujjlenyomat? Arcfelismerés? Ugyan: a jövőben a szívünkkel azonosíthatjuk magunkat!

2017. szeptember 27.
3.0111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hiába talál ki valami újdonságot a tech világ a biometrikus azonosítórendszerek kapcsán, úgy látszik az rögtön elavulttá válik, így bár ámultunk az Apple által bemutatott Face ID-n, de a Buffalo Egyetem közben már egy sokkal elképesztőbb dologgal kísérletezik.

Az intézmény ugyanis bejelentette, hogy a jövő okostelefonjait és egyéb készülékeit nem kizárt, hogy már szívünkkel oldhatjuk majd fel, lévén rájöttek arra, hogy nincs két azonos formájú szív, és a szerv a felnőttkor elérésével már nem változik drasztikusan, ergo egy megfelelő rendszerrel és egy egyszerű Doppler-radarral könnyedén le lehet mérni, illetve azonosítani az egyes szívformát és méretet.

A rendszer nemcsak minden eddiginél nagyobb biztonságot, hanem kényelmet is biztosítana, hiszen akár 30 méteres távolságból is működhet, miközben semmiféle felhasználói beavatkozást sem igényel, sőt bárhol és bármikor alkalmazható, működése pedig maximálisan automatizálható.

A kutatók kiemelték, hogy a technológia bár működőképes, egyelőre még nagyon korai stádiumban járnak vele, hiszen például olyan problémákat kell áthidalniuk, mint a kompakt méretkialakítás vagy a költségcsökkentés.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 2 hónapja és 21 napja

Van itt fejlődés kérem szépen

válasz erre

Porthos

2 éve, 2 hónapja és 21 napja

Az milyen kemény már!

válasz erre

rDAVE

2 éve, 2 hónapja és 21 napja

Érdekes, bár nekem bőven elég a jelszó vagy ujjlenyomat, de javaslom, hogy készüljön redneck verzió, amiben rá kell köpni egyet DNS azonosításért, annak még talán nagyobb is a hatótávja.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink