Újfajta fizikai megközelítést kell bevezetniük a tudósoknak, hogy megértsék az univerzum szélsebes változását

2019. április 27.
4.6511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy friss tanulmány szerint könnyen meglehet, hogy az univerzum olyan sebességgel változik, hogy a csillagászoknak újfajta fizikai megközelítést kell alkalmazniuk a feltevéseikhez, hogy lépést tudjanak tartani a kozmosz működésének megértésével.

A szóban forgó tanulmány kimondja, hogy az expanziós ráta körülbelül 10%-kal nagyobb, mint amennyit az ősrobbanás után számítanak, azt pedig gyakorlatilag kizártnak tartják, hogy véletlen egybeesés lenne, lévén a növekedési mutató most már elért egy olyan szintet, hogy elvessék ezt az ideát.

Részletes megfigyeléseket végeztek a Cefeida változó csillagokról, a csillagok speciális osztályáról, amelyeket az intergalaktikus távolságok becslésére használnak. A csapat munkája megerősítette ezeket a távolságbecsléseket és javította a Hubble-konstans jelenlegi értékét, az univerzum expanziós arányának mérésére szolgáló értéket.

Hogy pontos mi okozza ezt a mechanizmust, még kérdéses, azonban most a tudósok abban látják a következő lépést, hogy a Hubble-konstans értékének bizonytalansági mutatóját leredukálják, ami 10 százalék volt 2001-ben, 5 százalék 2009-ben, és 1,9 százalék a jelenlegi tanulmányban. Céljuk, hogy ez a bizonytalanság 1 százalékra csökkenjen.
3 hozzászólás

Ronalddo

5 éve, 4 hónapja és 23 napja

És ismét itt egy példa arra, hogy teljesen feleslegesen elmélkedünk az univerzumon, néhány év múlva úgyis felül lesz írva.

válasz erre

Direktor

5 éve, 4 hónapja és 24 napja

Na ez kellemetlen. Ismét. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

5 éve, 4 hónapja és 24 napja

A legtöbb dolgot meg sem értjük.

válasz erre