Újabb szivárgások jönnek, amelyek még nagyobb kibertámadásokat indíthatnak útra

2017. május 18.
3.2581
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Aki esetleg nem tudná, a hétvégén az egész világot letaroló WannaCry zsarolóvírus azt követően tudott megvalósulni, hogy a Shadow Brokers hackercsapat kiszivárogtatott olyan adatokat, amelyek lehetővé tették a kártevőnek a biztonsági rések kihasználását.
 

Mint ismert, a kérdéses csoportosulás az NSA által éveken át titkolt és visszatartott eszközeinek egy részét hozta csak nyilvánosságra, amelyekkel az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség korábban úgy járkálhatott be számítógépekbe, mint más a munkahelyére, és bár a Shadow Brokers figyelmeztetett, hogy ha megkapják követeléseiket és pénzüket, akkor az információkat nem szivárogtatják ki, de mivel senki nem fizetett, a sebezhetőséghez kapcsolódó adatok nyilvánosságra kerültek.

Ez idézhette elő a WannaCry zsarolóvírus megvalósulását! A Shadow Brokers pedig néhány nappal a történtek után újra jelentkezett, és nyílt levélben jelentették be, hogy bőven van még olyan adatuk, ami az NSA-tól származik, és júniustól havi rendszerességgel szivárogtatják majd őket, méghozzá meglepő módon egy előfizetői rendszer részeként, magyarán a tehetősebb hackercsoportok megvásárolhatják majd maguknak ezeket a részleteket.

A csoportosulás kiemelte, hogy a jövőben a routerek, böngészők és mobileszközök sérülékenységei következnek, de nyilvánosságra hozzák a SWIFT bankrendszerből, valamint az orosz, iráni, kínai és észak-koreai rakétaprogramokból ellopott adatokat is.

A Shadow Brokers pontosabb részleteket nem közölt, ellenben csalódottságukat fejezték ki, hogy senki sem vette komolyan őket azzal kapcsolatban, hogy milyen jelentős információk birtokában vannak, azonban a WannaCry zsarolóvírus most bebizonyította ezt.

Ha pedig a fentiek igazak, akkor ennél csak sokkal rosszabb dolgok jöhetnek, lényegesen súlyosabb sebezhetőségek kiszivárogtatásával, és világméretű katasztrófákat elindító kibertámadásokkal.
2 hozzászólás

Levi87

1 éve,

És a sok hülye ugyanúgy meg fogja nyitogatni az értelmetlen emailcsatolmányokat...

válasz erre

Tommy

1 éve,

Ezek az "emberek" azt gondolják, hogy természetes, hogy ha találnak valami sebezhetőséget, azt mindenképpen rosszra kell használni? Ez ugyanaz mint a terrorizmus. Remélem úgy is bánnak majd velük.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink