Újabb szintet lépett a Boston Dynamics kutyaszerű robotja

2018. július 06.
5.8151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb hihetetlen prezentációt kaptunk az MIT kutatóiból álló Boston Dynamics csapatától, akik elképesztő dolgokat valósítottak meg korábban a robotika világában, azonban a brigád újra és újra megpróbálja kifeszíteni határait.

Ennek az eredménye az alábbi videón látható Cheetah 3 robot, akit teljesen hétköznapi körülmények között vetettek alá teszteknek a szakértők, hiszen a kérdéses gépezet rohangál, lépcsőzik, helyből ugrik vagy másfél métert, sőt hiába próbálják a készítők feldönteni, a robot nem hagyja magát.

Az egészben a legnagyobb érdekesség azonban az, hogy a Cheetah 3 gyakorlatilag vak, hiszen nem rendelkezik kamerákkal, csak szenzorokkal, melyek érzékelik a környezetet, ezáltal az algoritmusok a különféle giroszkópok, gyorsulásmérők és egyebek segítségével tudják valós időben kalkulálni és irányítani a robot mozgását.

A Cheetah 3 persze csak egy prototípus, amit kamerákkal kiegészítve elképesztően aprólékos működéssel lehetne kiegészíteni, azonban az alábbiakban azt próbálták bemutatni, hogy ha vaksötétben vagy kamerák nélkül kell teljesítenie a gépnek, az akkor sem esik kétségbe.

Nézd nagyban ezt a videót!



2 hozzászólás

technomancer

6 éve, 3 hónapja és 14 napja

Te jó ég, miket művel már! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 3 hónapja és 14 napja

Te jó ég, milyen para ez a robot is. meglepett smiley

válasz erre