Újabb sci-fi klisé valósult meg: jönnek a repülő hirdetések!

2017. május 02.
3.4361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Számtalan sci-fi műben találkozhattunk már korábban olyan hirdetésekkel, amelyek holografikus megoldásaik mellett nem egy helyben álltak, hanem például lebegtek a levegőben, amit sokan még mai fejjel is nehezen tudnak elképzelni a valóságban.

Márpedig az NTT Docomo, egy forradalmi újdonságokról ismert japán hírközlési vállalat most bejelentette, hogy hamarosan munkába állhatnak az első olyan drónok, amelyek lebegve képesek hirdetni bizonyos termékeket, méghozzá egy speciális LED kijelző segítségével.

Újabb sci-fi klisé valósult meg: jönnek a repülő hirdetések! - 2. kép

A kérdéses eszköz lelke egy drón, ami köré egy könnyűszerkezetes gömbvázat építettek fel, melyet LED csíkokkal borítottak. Ez az egész szerkezet a drón felemelkedésekor forogni kezd, ezáltal az egész olyan hatást kelt majd, mintha egy holografikus állóképet látnánk magunk előtt.

Újabb sci-fi klisé valósult meg: jönnek a repülő hirdetések! - 3. kép

A Docomo Drone Project keretein belül elkészült újdonsággal egyébiránt gyártójának nagyon sok kihívást kellett leküzdenie, ezáltal például alapból a drón légcsavarjainak légelvezetését, vagy a plusz súly cipelését, de a japánok a modern technológiákkal és a mérnöki tudomány magasiskolájával végül áthidalták a problémát.

Újabb sci-fi klisé valósult meg: jönnek a repülő hirdetések! - 4. kép

A szerkezet egyébiránt közel 90 centiméteres átmérővel rendelkezik - tehát egyáltalán nem kicsi -, egységesen alig 3 és fél kilót nyom, és várhatóan 2019 tavaszától állhat majd munkába reklámhordó felületként, automatikus vezérléssel.
3 hozzászólás

Levi87

7 éve, 6 hónapja és 23 napja

Ez legalább ötletes reklámozási forma...

válasz erre

Fikarc

7 éve, 6 hónapja és 23 napja

Ha csak negyed órát tud ez is a levegőben maradni mint manapság a legjobb drónok akkor nem sok értelme van...

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 6 hónapja és 23 napja

Nem tudtam mi hiányzik! wtf smiley

válasz erre