Újabb részletek érkeztek a Samsung Exynos 8895-ös chipkészletről

2016. december 31.
3.5951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonok piacán manapság már nem lehet pusztán a hardverrel sikert aratni, hiszen rengeteg gyártó használ szinte azonos alkatrészeket egy-egy modell elkészítésekor, a felhasználókat a külsővel és az extra funkciókkal lehet igazán megfogni.

Persze a jól bejáratott nevek eleve egy kis előnnyel indulnak, a Galaxy S8 pedig egyértelműen ebbe a szegmensbe sorolható, hiszen az óriási váltást elhozó S6-széria óta rendre brutális mobilokat kapunk tőlük. Azt már most tudjuk, hogy erőből a Galaxy S8 esetében sem lesz hiány, ugyanakkor abban régióként lehet különbség, hogy mi adja ezt az erőt.

A már szinte biztosra vehető, hogy a készülékek egy részébe Snapdragon 835-ös rendszerchip kerül, a másik részbe azonban kétféle Samsung Exynos 8895-ös fejlesztés kerülhet. A házon belüli 10nm FinFET technológiával készülő új fejlesztésekről nemrég egészen konkrét részletek érkeztek, így derült ki, hogy kétféle modellt készít a Samsung.

Mindkét modell nyolcmagos processzort kínál, melyből 4-et a 2,3-2,5GHz környéké ketyegő Exynos M2-es CPU, négyet pedig az 1,7GHz-es Cortex A53-es egység biztosít. A grafikus gyorsító mindkét esetben egy Mali-G71-es lesz, de az Exynos 8895M 20 magot kap, míg az Exynos 8895V csak 18-at.
3 hozzászólás

Harder

4 éve, 20 napja

Jobb szeretem a Snapdragont, nem örülök neki hogy nem lehet választani itthon pl.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 20 napja

Kemény proci lesz, méltó ellenfele a Sna****k!

válasz erre

Fikarc

4 éve, 20 napja

Bitang jószág lesz ez!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink