Újabb probléma az Intel háza táján

2018. január 12.
2.5861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Azok után, hogy a fél világot sokkolta az Intel CPU-knál talált Meltdown és Spectre bug, újabb csapás érkezik a világ legnagyobb chip gyártójára, ami szerint az AMT is hibás.

Az előzmények ismeretében a legtöbb biztonságtechnikai cég fókuszába kerültek az Intel hardveres és szoftveres termékei, most éppen Harry Sintonen, az F-Secure kollégája prezentálta, hogy a cég Active Management Technology megoldása sem sebezhetetlen, sőt.

A beágyazott videón részletesen elmondja a problémát, de röviden a lényeg, hogy az AMT sebezhetőséget kihasználva pillanatok alatt távoli hozzáférést szerezhetünk a kiszemelt gépen, ahonnan olyan érzékeny adatokat is megszerezhetünk, mint például Bios jelszó, BitLocker, TPM Pin és egyebek.

Az Intel egyelőre még nem reagált az újabb hátsó kapura, így az F-Secure azt tanácsolja, hogy használjunk meglehetősen komplikált jelszót az AMT-hez, vagy talán a legjobb, ha amíg nem érkezik valami reakció, le is tiltjuk azt.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

Porthos

6 éve, 9 hónapja és 20 napja

Még a GPU-kban kéne hibát találni és tökéletes röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 9 hónapja és 20 napja

Ez döbbenet, komolyan mondom! röhögő smiley meglepett smiley

válasz erre

betyár

6 éve, 9 hónapja és 20 napja

Hát ez durva.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 9 hónapja és 20 napja

Ez hihetetlen de tényleg. Aggódunk itt az oprendszerek sebezhetőségén aztán kiderül hogy az alaphardver a leg****abb. röhögő smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 9 hónapja és 20 napja

Nagyszerű... wtf smiley Még valami a hétre? röhögő smiley

válasz erre