Újabb mérfüldkő a Black Lab Linux 8 fejlesztésében

2016. szeptember 11.
1.7141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Maga a Black Lab Software vezérigazgatója, Robert Dohnert jelentette be a cége által fejlesztett Linux disztribúció legfrissebb változatát, az immár második béta fázisba lépett Black Lab Linux 8-at.

Az Onyx névre hallgató verzió első béta kiadásától számítva nagyjából három hétre volt szüksége a fejlesztői csapatnak, hogy abszolválják a második mérföldkövet, ezáltal pedig egy újabb lépést tegyenek a Black Lab Linux 8 november végére tervezett végleges megjelenése felé vezető úton.

Ahogy a CEO fogalmazott:
Folyamatosan azon vannak, hogy elhozzák a legjobb Linux desktop-ot, mindezt úgy, hogy a manapság használatos elsőrangú tulajdonságok megtalálhatóak legyenek benne, ráadásul a felhasználói felület a legergonómikusabb valamint legintuitívabb legyen.

Az Onyx kicsit meglepő módon, nem az idén kiadott legfrissebb LTS támogatással megáldott Ubuntu alapjaira valamint a Linux kernel 4.4-es változatára alapoz, hanem az ezt megelőző 14.04 LTS illetve a 4.2-es kernelre. Ez persze nem jelent problémát, de a bejelentésben hallható erős kifejezések után mindenképpen fura, hogy nem a modernebb rendszermagot választották.

Újabb mérfüldkő a Black Lab Linux 8 fejlesztésében - 2. kép

De hogy mivel több a Black Lab Linux 8 béta 2? Teljes XFS és exFAT támogatást kapott, ezek mellett pedig integrálásra kerültek a majdani végleges verzióban lévő applikációk, mint például a Thunderbird, Chromium vagy éppen a Totem videólejátszó.

A friss változat innen tölthető.
2 hozzászólás

Kileah

4 éve, 1 hónapja és 22 napja

Milyen Amigás a képernyőkép.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 1 hónapja és 22 napja

Tényleg érdekes hogy nem friss összetevőkkel adták ki!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink