Újabb malware lopná el az adatainkat a telefonunkról

2017. július 24.
3.8621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Manapság már szinte minden napra jut egy újabb lártevő, amely így vagy úgy, de szeretne információkat megkaparintani a telefonunkról vagy a számítógépünkről, de vannak azok az agresszív programkódok, amelyek azonnal a bankkártya adatokra mennek rá, mint ez a mostani is.

A BankBot névre hallgató malware népszerű és ismert programok neveit veheti fel, amely után az Android hozzáférési szolgáltatását kihasználva, rendszergazdai jogosultságokkal ruházza fel magát, majd pedig előlép alapértelmezett üzenetküldő applikációvá.

Ha a fenti művelet sikeresen végrehajtódott, a forráskód elkezd ténykedni, amely során könnyedén küldhet SMS-t egy távoli szerver felé, de egyszerűen készíthet képernyőfotókat, miközben a bankfiókunkba pötyögjük be a jelszavunkat, de mivel rendszergazdai jogosultságot kap, körülbelül bármit lenyúlhat amire az alkotójának szüksége van.

A BankBot-ot egyébként is specifikusan a pénzügyi adatok ellopására tervezték, így akár megtévesztő űrlapokat is megjeleníthet a felhasználónak, akik óvatlanul is önként adja ki az érzékeny adatokat, így mindenképpen óvatosan járjunk el a third party applikációk telepítésekor.
3 hozzászólás

Porthos

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

"Kicsit" szigorúbban kéne felügyelnie a Google-nek a frissítéseket és akkor nem lenne ennyi biztonsági rés...

válasz erre

Fikarc

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

Rohadt sebezhető az android de komolyan, ez már gáz.

válasz erre

VDemon

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

A rohadt szemét kis dög.

válasz erre