Újabb Linux alapú Dell érkezett, ezúttal All In One

2017. április 19.
3.2791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Barton George a Delltől volt az, aki bejelentette, hogy újra bővül a Linux hajtotta Precision line-up, ám ezúttal nem a PC vagy a notebook szekció, hanem az All In one géppark esetében tudunk majd nagyobb, illetve újabb verziókból válogatni.

Az idei év eleje óta fokozatosan kapjuk a hírt az amerikai székhellyel rendelkező Dell felől, hogy igyekeznek modernizálni szinte az összes termékkategóriát annak érdekében, hogy a felhasználók felé a legújabb generációs hardverekkel szerelt gépeket tudják biztosítani.

Először a 3-as szériás, majd később a 7-es Dell Precision laptopokból érkeztek új modellek új Linux-szal, most pedig már az AIO kategóriában is erősítenek, amelyek esetében szintén Linux, nevezetesen az Ubuntu 16.04 LTS a választott operációs rendszer.

A legújabb 5720-as Dell AIO gépek a többi eszközhöz hasonlóan a legújabb, hetedik generációs Intel CPU-kkal szereltek, ami mellé akár 64GB-nyi DDR4-es RAM-ot is igényelhetünk, a GPU Radeon Pro WX 4150 vagy WX 7100, míg háttértár esetén legfeljebb 2db 2,5 colos storage és 1db M.2 PCIe SSD kerülhet a gépbe. A portokkal bőven ellátott modellek esetében a leginkább említésre méltó a Thunderbolt 3-as csatlakozó, de kicsit tovább kalandozva a készülékházon, nem mehetünk el szó nélkül a hatalmas 27 colos Ultrasharp UHD kijezlő mellett sem.

A szoftverről már ejtettünk pár szót, de az 1700 dollárról startoló árcédula esetében nem kell ragaszkodnunk az Ubuntu 16.04-hez, kérhetünk Red Hat Enterprise 7.3-at de akár Windows 10-es is.
2 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Wow komoly cucc!

válasz erre

VDemon

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Tök jó hogy a Dell így tolja a Linuxot!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink