Újabb lépést tettek az oroszok a saját internet felé

2019. április 17.
3.0821
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ha akarnák, már napokon belül működőképes lehetne Oroszországban a saját internet, lévén az orosz parlament alsóháza a minap végleges formájában is megszavazta azt a törvénytervezetet, mely lehetővé teszi a globális internetről való lecsatlakoztathatóságot.
 

Az oroszok ugyanis azt tervezik, hogy egy saját, gyakorlatilag az országon belül működő, ezáltal maximálisan ellenőrizhető hálózatot hoznak létre internet címszó alatt, mely lehetővé tenné a felhasználóknak, hogy az akár belső-, akár külső nyomású globális lecsatlakoztatás vagy egy kibertámadás után az orosz állampolgárok továbbra is elérhessenek egy erősen cenzúrázott és korlátozott, de internetnek nevezhető hálózatot, ami nem halad túl az ország határain.

Az orosz parlament azért fogadta el a tervezetet, mert az USA fenyegető tényezőnek nevezte korábban Oroszországot, és a jövőben a kibertámadások során megbéníthatja az államban a világhálót, amivel szemben az oroszok gyakorlatilag egyfajta internetes vasfüggönnyel reagálnának, mely a mostani elfogadás után 2021 januárjáról életbe is léphet.

Bár a törvényt egyelőre csak az alsóház fogadta el, ha a felsőház is bólint, hovatovább az elnök szintén aláírja, minden adott lesz ahhoz, hogy megvalósulhasson az oroszok terve.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja,

Ezek is ugyanolyan birkák, mint a nagy tömeg itthon nálunk.

betyár

11 hónapja,

Na szép kis diktatúra.

rDAVE

11 hónapja,

csirkee írta:
És ezt az oroszok is tényleg akarják?!
Mi közük hozzá?
Amúgy komolyan nézve... A nagyvárosi / "világpolgár" orosz nem örül neki -tüntetnek is ellene-, de nagy része az oroszoknak teljesen érdektelen erre és mindenre. Nem hiszem, hogy Putyin bele tudna dőlni ebbe. Aki meg eléggé ért hozzá, az nem hiszem, hogy különösebben idegbajt fog kapni, ha bevezetik. Előkapják a VPN-t. Kínaiak is vannak facen és youtubeon, nem fogja meg őket a kínai nagy tűzfal. (nem hiszem, hogy az oroszok igazán bent akarnának maradni az ország határain belül, háborúban esetleg, de egy gazdaság ma már nem zárkózhat be)

csirkee

11 hónapja,

És ezt az oroszok is tényleg akarják?!