Újabb hibrid Grandland X-et mutatott be az Opel, közel 60 kilométert is megtehetünk vele elektromos hajtással

2019. december 17.
11.2841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Opel még szeptemberben mutatta be első hibrid meghajtású divatterepjáróját Grandland X Hybrid4 név alatt, ami akkora sikert aratott a német gyártó portfóliójában, hogy most megérkezett a termékkategóriában egy újabb típus.
 

Az Opel Grandland X Hybrid névre keresztelt SUV nemcsak olcsóbb, mint az ősszel bemutatott modell, de sokkal szerényebb teljesítményt is rejt a motorháztető alatt, ezáltal egy mindössze 180 lóerős, 1,6 literes négyhengeres turbós benzinmotor adja a lelkét, amihez egy 110 lóerős villanymotort társítottak, méghozzá 13,2 kWh-s akkumulátor társaságában.

A nyolcfokozatú automataváltóval ellátott új Opel csak első kerék meghajtású lett - szemben a Hybrid4-gyel, mely összkerekes volt -, azonban ennek jóvoltából legalább 5 kilométerrel hosszabb távot tudnak megtenni vele a tulajdonosok tisztán elektromos hajtással, mint az elődjével - összesen 57 kilométerről szóltak a hírek -, miközben töltése alig 2 óra alatt valósulhat meg egy 7,4 kW-os töltővel.

Az új Opel Grandland X Hybrid több mint 43 ezer eurós árcédulával kerülhet majd a szalonokba, ami átszámítva mintegy 14 millió forintnak megfelelő összeg.
3 hozzászólás

betyár

1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Alapára is nagyjából 10-12 millió szóval nem tűnik soknak a 14 millió.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Hinnye, nem olcsó!

válasz erre

Direktor

1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Brutál szép ez az autó amúgy!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink