Újabb hatalmas kriptopénz rablásra került sor, több mint 500 millió dollár a kár

2018. január 29.
1.2451
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas virtuális bankrablásról adott hírt a Bloomberg, miután egyelőre ismeretlen hackereknek sikerült több mint 530 millió dollárnak megfelelő kriptopénzt leemelniük a Coincheck rendszerén keresztül mintegy 260 ezer ember számlájáról.

A beszámoló szerint a hackerek több mint 8 órán keresztül ténykedtek észrevétlenül a Coincheck rendszerében mire felfedezték a behatolást, miközben a tolvajok az úgynevezett NEM névre hallgató valutából loptak, amit a japán kriptopénz-tőzsde vezetői rendkívüli sajtótájékoztatón jelentettek be még a hétvégén, és azt is közölték felhasználóikkal, hogy mindenkit kártalanítani fognak.

Hogy mikor, de legfőképpen miből, az egyelőre nem derült ki, de nem lesz egyszerű dolguk pláne azt követően, hogy a NEM árfolyama drasztikus csökkenésnek indult, így míg a támad ás előtt 1,01 dolláron adták, addig a rablást követően azonnal 87 centre módosult az összeg.
3 hozzászólás

rDAVE

1 éve, 22 napja

TEchie írta:
Sokkal könnyebben lopják a digitálist mint a papírpénzt. Nagy innováció ez is.
A bankok sem igazán papírpénzeket tárolnak. Ez egy alig pár éves privát cég, egyszerűen túl felkészületlenek. Ugyanúgy kirabolhatták volna őket, ha papírpénzekkel foglalkoznak, csak a módszer lenne más.

válasz erre

TEchie

1 éve, 22 napja

Sokkal könnyebben lopják a digitálist mint a papírpénzt. Nagy innováció ez is.

válasz erre

Harder

1 éve, 22 napja

Jó hogy bevezették.

válasz erre