Újabb fontos projektjét csúsztathatja a NASA Donald Trump kormánya miatt

2019. március 14.
3.8991
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár Donald Trump elképesztő terveket szövöget a világűr meghódításával kapcsolatban, azonban az amerikai kormány aktuális költségvetési tervezete alapján a gyakorlat ismét nincs összhangban az elmélettel.

Trump ugyanis újfent komoly pénzügyi forrásokat vonna meg a NASA-tól, ebből kifolyólag pedig a hivatal leállíthatja a WFIRST név re keresztelt űrtávcső munkálatait, amit éppen jövőre lőttek volna fel az űrbe annak érdekében, hogy az infravörös tartomány által alaposabban megismerhessük a segítségével a világegyetem születését és tulajdonságait.

A költségvetési tervezetben feketén-fehéren le van írva, hogy a kormány a WFIRST misszió elhalasztására tett javaslatot, aminek az oka leginkább a szintén évek óta csúszásban lévő James Webb Űrteleszkóp, mely olyan sok költséget emészt fel, hogy a kormány egyszerre csak egyetlen távcső fejlesztését tudja finanszírozni.

A WFIRST törléséről tehát egyelőre még nincs szó, azonban az már szinte teljesen biztos, hogy jövőre még nem indulhat útnak, hiszen a James Webb teleszkóp fontosabb a NASA számára, és annak legújabb kilövési dátuma a legoptimistább számítások szerint is legkorábban 2021 lehet.
5 hozzászólás

Harder

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Trump egy beteg idióta bohóc. Hihetetlenül káros az emberiségre.

válasz erre

KalandMester

6 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez van mikor a pénzt hagyjuk a fejlődés és a kutatás útjába állni. Vajon mikor jönn rá az ember, hogy egy darab papirral szab saját magának gátakat. Nevetséges ez az egész emberiségnek nevezett vergődés.

válasz erre

CharlieFirpo

6 hónapja, 2 hete és 2 napja

Bár nem a mi zsebünkkel játszik, de a hihetetlen butaság még itt is idegesítő.

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 2 hete és 2 napja

Éljen az ésszerűség!

válasz erre

techiii

6 hónapja, 2 hete és 2 napja

Azért egy ilyenre jobban felkészülhetne a NASA.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink