Újabb Facebook-botrány: zokniként veszik az emberek a privát Facebook adatokat egy orosz oldalon!

2018. november 07.
4.9671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét nyakig ül az ürülékben a Facebook, a BBC ugyanis arról írt a napokban, hogy bár a közösségi oldal korábban azt nyilatkozta, hogy a hackertámadások során egyetlen felhasználójuk személyes adata sem került rossz kezekbe, azonban úgy tűnik ez hazugság volt.

Olyannyira, hogy az említett lap szerint egy orosz fórumon több tízezer Facebookról kiszivárgott személyes fotót és információt vásárolhat meg magának bárki, ezáltal egyetlen fiókért 10 centet kérnek az ismeretlen eladók, melyek teljes egészében lopott adatok, köztük e-mail címekkel, személyes részletekkel, sőt intim fotókkal és nagyon bizalmas üzenetekkel.

A BBC orosz részlegének információi szerint az eladásra kívánt adatok főként orosz és ukrán felhasználókhoz tartoznak, de a világ más részeiről származó emberekhez kapcsolódó fiókok szintén megtalálhatók az érintettek között.

A mostani szivárgás egyébiránt közelebbről meg nem nevezett, rosszindulatú böngészőbővítményekhez köthető, de a Facebook a pontosabb vizsgálatokig nem ígért bővebb tájékoztatást, azonban már kapcsolatba léptek az orosz hatóságokkal azért, hogy az illegális fórumot mielőbb megszüntessék.
4 hozzászólás

zender

5 éve, 11 hónapja és 2 napja

Az úgy korrekt baszki, 30 forintot érek. röhögő smiley

válasz erre

login_password

5 éve, 11 hónapja és 2 napja

Be kell zárni és ennyi. Minek szenvedni vele?!

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 11 hónapja és 2 napja

Oké, rohadtul kiakasztó. De komolyan érdekelne, mihez kezdenek vele??? meglepett smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 11 hónapja és 2 napja

Gratulálok.

válasz erre