Újabb Facebook-botrány: tiniknek fizetnek, hogy szokásaik után kémkedhessenek!

2019. január 30.
5.2551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét súlyos botrányba keveredett a Facebook, miután a TechCrunch magazin tényfeltáró riportjának köszönhetően kiderült, hogy milyen aljas módszerekkel, gyakorlatilag pénzért húznak ki adatokat a tinédzserekből.

Bár nyilván a kapcsolódó megoldást több szempontból is vizsgálhatjuk, hiszen a Facebook ezúttal csak részben titkolózik, az érintettek felé nyílt lapokkal játszik - lévén nagy szükségük lesz a jövőben a fiatalokra a fennmaradáshoz -, ezáltal az említett magazin úgy tudja, hogy egy kis aprópénzért cserébe egy applikációt telepítenek a fiatalok okostelefonjaira annak érdekében, hogy ezen keresztül meg tudják figyelni szokásaikat.

Az applikációval nem csak tinédzsereket célzott meg a Facebook, hiszen 13 és 35 év közötti személyeket környékeztek meg, de inkább a tinik felé orientálódtak, hogy havi 20 dollár, avagy kicsivel több mint 5 ezer forint kifizetése mellett teljes körű hozzáférést kapjanak a felhasználó mobileszközéhez, különös figyelmet szentelve az internetezési szokásoknak, de a levelezésekre, ezáltal a privát üzenetekre, a fotókra és a videókra is rálátást kaptak ezzel.

Miután a lap rálelt a turpisságra, rögtön felkeresték a Facebookot, akik elismerték a titkos program létezését, amiről kiderült, hogy 2016 óta működik már, de azt nem tudni, hogy pontosan hány embert sikerült bevonnia Zuckerbergéknek, ám az biztos, hogy Androidon a jövőben is folytatják tevékenységüket, az iOS-felhasználók megfigyelését viszont leállítják.
tényfeltáró riportjának köszönhetően kiderült, hogy milyen aljas módszerekkel, gyakorlatilag pénzért húznak ki adatokat a tinédzserekből.'>
4 hozzászólás

Vidoros

5 éve, 8 hónapja és 1 napja

Csak gratulálni tudok annak, aki ennyiért mindenét megosztotta cukkerbergékkel. röhögő smiley

válasz erre

betyár

5 éve, 8 hónapja és 1 napja

meglepett smiley WTF?!

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 8 hónapja és 2 napja

Ez milyen durva! meglepett smiley De mennyi hülye él ott, hogy ebbe belementek! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 8 hónapja és 2 napja

Hihetetlen, mik derülnek ki ezekről! meglepett smiley

válasz erre