Újabb ellentmondás: itt az Ubuntu Touch OTA-15

2017. január 31.
3.9371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Elkezdődött az Ubuntu Touch-ot futtató eszközök frissítése, így fokozatosan értesít a rendszer az elérhető, OTA-15 csomagról, melyben jellemzően hibajavítás történt, de azért akad egy-két újdonság is.

Akik figyelemmel követik a Linux ezen szekcióját, bizonyára érzik a friss hír és az előzmények közti ellentmondást, Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy bizonytalan az Ubuntu Touch jövője, és maguk a fejlesztők is azt nyilatkozták, hogy nincsen tervben új csomag, más projektekre fókuszálnak, ezzel szemben most itt az OTA-15.

A miértet gyorsan meg is magyarázták. Az Ubuntu Touch jelen pillanatban az Ubuntu 15.04-re építkezik, amelynek a támogatása február 4-én, tehát a hét végén megszűnik. Onnantól ne számítsunk támogatásra a mobil operációs rendszert illetően, de mivel még e határidőn belül vagyunk, a patch nem csak hogy nem hazudtolja meg a szándékaikat, de indokolt is.

Az OTA-15, ahogy fentebb is írtuk, inkább bugfix, de emellett nagyobb támogatást kapott a HTTPS weboldalak kezelése, valamint orvosolták az elülső kamerával kapcsolatos hibákat. Érdemes tehát várni az új firmware-t, hiszen vélhetően ez lesz az utolsó.
1 hozzászólás

zender

7 éve, 9 hónapja és 9 napja

Tényleg érdekes de a lényeg hogy jön! mosolygó smiley

válasz erre