Újabb elemzőcégről derült ki, hogy a Facebookon keresztül visszaélt a felhasználók adataival

2018. július 23.
1.1391
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ahogyan az várható volt, nem a Cambridge Analaytica az egyetlen elemzőcég, akik a Facebook közbenjárásával visszaéltek a felhasználók személyes adataival, a The Wall Streer Journal értesülései szerint ugyanis most egy bostoni elemzőcégről derült ki hasonló eset.

A lap úgy tudja ugyanis, hogy a Crimson Hexagon hasonló aljasságot követett el, mint korábban a Cambridge Analytica, sőt mi több, ők sokkal több határt átléphettek, lévén nem elég, hogy nem gondoskodtak a felhasználói adatok megfelelő kezeléséről, vissza is éltek ezekkel, de ami még szomorúbb, hogy gyűjtötték a felhasználók beszélgetéseit, ezáltal megfigyelésekben is részt vehettek.

A bostoni elemzőcég arra szakosodott, hogy a közösségi oldalakon megjelenő bejegyzéseket gyűjtse és elemezze, hogy azokból statisztikákat, illetve közvélemény-kutatásokat gyárthassanak, ehhez pedig működésük során már ezermilliárdnál is több hozzászólást és beszélgetést gyűjtöttek be ebből a célból.

A Facebook kapcsán a Crimson Hexagon állítólag ott hibázott, hogy figyelmen kívül hagyták a közösségi oldal márciusi tiltását, miszerint ne használjanak személyes adatokat kormányzati célokra, ők azonban továbbra is szállították ezeket, méghozzá nemcsak amerikai, hanem orosz szerveknek is.

A Facebook a lap értesüléseire hivatkozva kijelentette, hogy megszakítottak minden együttműködést a vállalattal, és nyomozást indítottak az ügyben, hiszen amennyiben a lap értesülései igazak, egy minden eddiginél nagyobb csontváz hullhat ki abból a bizonyos szekrényből.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 hónapja, 2 hete

Akárhogy is védi magát Zuckerberg, ez egyértelműen a FB hibája.

válasz erre

Fikarc

7 hónapja, 2 hete

Döbbenet!

válasz erre

Harder

7 hónapja, 2 hete

Micsoda élősködő patkányok vannak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink