Újabb trükközési módszer került napfényre a Facebook múltjából

2019. január 28.
5.3611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igencsak döbbenetes belső dokumentumok szivárogtak ki a napokban a Facebook háza tájáról, így kiderült, hogy a közösségi oldal annak idején gyakorlatilag folyamatosan átverte azokat az embereket, akik használták alkalmazásaikat.

A kérdéses dokumentumokból ugyanis tisztán kiolvasható, hogy bár a Facebook ingyenesen kínált rengeteg játékos applikációt, ez az elnevezés azonban megtévesztő volt, hiszen a programokon belül rengeteg vásárlási lehetőség bukkant fel, ezáltal egy kisebb vagyont költhettek el benne az emberek, ami óriási átverés, noha a mobiljátékok világában még ma is folyamatosan alkalmazott gyakorlat.

A Facebook kapcsán azonban a legnagyobb baj, hogy a szivárgás szerint ők kifejezetten erre, a manapság in-app purchase névre keresztelt megoldásra ösztönözték a fejlesztőket, lévén tisztában voltak azzal, hogy a friendly fraud, avagy a barátságos csalás alaposan beszippantja majd a gyerekeket és a befolyásolható felnőtteket, akik elképesztő pénzeket szórhatnak majd el az applikációkban, miközben a játékok sok esetben akadálytalanul hozzáfértek a bankkártya adatokhoz, tehát a gyerekek úgy költöttek el vagyonokat a szülők számlájáról, hogy nem is tudtak róla.

Hogy a rendszer milyen hatékonyan működött, azt egy adat mutatja a dokumentumban, mégpedig az, hogy 2010 és 2014 között a szinte zéróról 9 százalékra emelkedett a kapcsolódó pénz-visszafizetési igények mértéke.
dokumentumok szivárogtak ki a napokban a Facebook háza tájáról, így kiderült, hogy a közösségi oldal annak idején gyakorlatilag folyamatosan átverte azokat az embereket, akik használták alkalmazásaikat.'>
4 hozzászólás

Direktor

5 éve, 8 hónapja

Facebook. Nincs ebben semmi meglepő.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 8 hónapja

Szép üzletpolitika folyt ott mindig... wtf smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 8 hónapja

Az a hülye akit be lehet húzni...

válasz erre

Levi87

5 éve, 8 hónapja

Mondjuk ebben én semmi rosszat nem látok, egész addig, amíg ezt az egészet nem átveréssel csinálják.

válasz erre