Újabb áttörés az orvostudományban: genetikailag kikapcsolható a fájdalom!

2017. december 29.
1.8591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő eredmény született a génkutatás területén, egy nemzetközi kutatócsoport ugyanis a Brain nevű szaklapban számolt be arról, hogy megtalálták az emberi szervezetben a fájdalomért felelős géneket.

A kutatást egy olyan család segítette elő, akik azzal hívták fel magukra az orvosok figyelmét, hogy semmilyen fájdalmat nem éreztek, és beleegyeztek abba, hogy alapos vizsgálatnak vessék alá őket, ami elképesztő eredménnyel zárult, lévén az orvosok megtalálták azt a mutálódott gént, ami a fájdalomért felelős.

Ez óriási áttörés, hiszen segítségével nemcsak természetes fájdalomcsillapítást lehetne alkalmazni a jövőben, hanem teljes génmódosítással az állandó fájdalomban élő betegekben is ki tudnák kapcsolni ezt az ingert, ami nyilván nem ilyen egyszerű, illetve megvannak a maga közvetlen és közvetett veszélyei is.

A kutatók szerint az emberi testben a ZFHX2 nevű gén felel a fájdalomért, ami meghatározza, hogy az idegektől az agyig miként jut el a fájdalomérzet. A szakértők máris elvégezték az első állatkísérleteket néhány egéren, és a génmódosítás sikeresen zárult, az állatok ugyanis semmiféle fájdalmat sem éreztek a beavatkozás után.
5 hozzászólás

Harder

1 éve, 5 hónapja és 6 napja

Na ez nem semmi felfedezés!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 5 hónapja és 6 napja

Óriási dolog! Óvatosan kell ezt a lehetőséget majd használni, de millióknak fog segíteni. Nagyon jó hír.

válasz erre

Levi87

1 éve, 5 hónapja és 6 napja

Ezt majd nagyon okosan kell használni, mert nem véletlenül vannak fájdalmaink. De tény hogy óriási segítség lesz sok esetben!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 5 hónapja és 6 napja

Ez tök jó dolog, rengeteg emberen segíthet majd.

válasz erre

betyár

1 éve, 5 hónapja és 6 napja

Mondjuk a fejfájást ki lehetne kapcsolni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink