Új VR-headseteket leplezett le a HTC: jön a Vive Cosmos és a Vive Pro Eye!

2019. január 08.
4.2681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A HTC úgy döntött, hogy új módokon próbálná meg bevonni a nagyközönséget a virtuális valóság csodálatos világába, ezáltal kapásból több újdonságot is felvezetett ehhez a vállalat a CES 2019 rendezvényen.

Első körben itt van nekünk a Vive Cosmos, ami lényegében egy sokkalta egyszerűbben használható, és jóval komfortosabb VR-headset lesz, mint a vállalat korábbi darabjai, ráadásképp azt ígérték, hogy egy fogyasztóbarát megoldás születik a Cosmos képében. Rá tudjuk kötni a készüléket PC-re és laptopra egyaránt, azonban a HTC említés szintjén felhozta, hogy akár mobiltelefonokkal is összekapcsolható lesz az elvileg 2019 végén érkező VR-headset.

Nézd nagyban ezt a videót!





Ezenfelül a HTC leleplezte a Vive Pro legújabb változatát, a Vive Pro Eye-t, mely - mint azt valószínűleg már sejtitek - eye-tracking technológiával lesz felszerelve, így akár a puszta tekintetünkkel is tudunk navigálni a különféle menükben, mindenféle külső vezérlő segítsége nélkül. A szemmozgáskövetőt leszámítva a VR-headset specifikációi teljes mértékben megegyeznek majd a tavalyi Vive Pro-jéval, és ha minden igaz, akkor áprilisban már rajtol is a hardver.



Ezenfelül még egy-két aprósággal készült a cég a CES 2019-re, például vadonatúj interfész jön, ami Vive Reality System névre hallgat, és a Cosmos fogja először alkalmazni, de érkezik április 5-én a VivePort szolgáltatáshoz az Infinity előfizetéstípus, mellyel az áruház közel összes alkalmazását és játékát elérhetjük majd - az ígéret szerint alacsony havidíj ellenében. Hab a tortán, hogy a HTC társult a Mozillával annak érdekében, hogy egy a VR-élményhez optimalizált böngészőt pakoljanak össze, tehát mindent összevetve, volt mit mutogatnia idén a HTC-nek a CES-en.



3 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 8 hónapja és 2 napja

Még mindig nem tud megfogni, legalábbis amíg egy komplett nappalit ki kell hozzá pakolni, addig ez életszerűtlen.

válasz erre

Harder

5 éve, 8 hónapja és 2 napja

HTC nagyon ráfeküdt erre a témára, de ahhoz hogy normálisan VR-ozz, nem elég egy szoba sajnos. Nem fog ez a technológia sokáig maradni.

válasz erre

Levi87

5 éve, 8 hónapja és 2 napja

Továbbra sincs semmi értelme a VR-nak.

válasz erre