Új taggal bővült az Acer Chromebook 1 szériája

2017. augusztus 11.
3.2921
dfp profilja, adatai
dfp
Néhány évvel ezelőtt a Google által fejlesztett Chrome OS-t sokan még csak egy elhanyagolható kísérletnek tartották, manapság azonban az egyik legfelkapottabb és legérdekesebb operációs rendszer a piacon, mely pár év alatt még a Windows-nak is keresztbe tudott tenni.

Az olcsóbb megoldások piacán ugyanis egyre használhatóbb alternatívát kínálnak a Chromebook-ok, ráadásul a vásárlók a már jól bejáratott márkák közül válogathatnak. Az Acer például nagyon komolyan veszi ezt a piacot, nemrég pedig egy olyan újdonságot mutattak be, mely elsőként büszkélkedhet a 6. generációs Intel Core és Celeron processzorokkal.

Ez sajnos jól jelzi, hogy a Chromebook piac erőssége nem a hardverben keresendő, de az Acer Chromebook 11 széria C771-es modellje akár Core i5-ös processzorral és 4GB memóriával és kérhető és azt is kiválaszthatjuk a 11,6 hüvelykes IPS panel érintőképernyős vagy normál legyen e. A strapabíróságot a MIL-STD 810G hitelesítés biztosítja a laptop oldalán pedig HDMI, USB-C és USB 3.0 csatlakozók is találhatóak.

A kezdőárat 280 dollárban határozták meg, ám ebben nincs érintőképernyő és csak Celeron processzor van. Az érintőképernyős, Celeron processzorral szerelt változat 330 dollárnál kezdődik.
4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 8 napja

De ronda szegény.

válasz erre

Harder

1 éve, 9 napja

Én is kipróbálnám szívesen.

válasz erre

mrG

1 éve, 9 napja

Régebben azért fontolgattam, hogy veszek egyet, legyalulom és rakok rá egy linuxot. Kezdetben egész olcsók voltak.

válasz erre

TEchie

1 éve, 9 napja

Kár hogy nálunk nem terjedt el. Biztosan vennék.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink