Új szülői felügyeleti funkciókat vezet be az Instagram

2021. december 08.
62.5161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Instagram márciusban új szülői felügyeleti funkciókat vezet be platformján, ahogyan azt bejelentette a szolgáltatás vezetője, Adam Mosseri egy blogbejegyzésben - ezek lehetővé teszik majd a szülőknek és a gondviselőknek, hogy lássák, mennyi időt töltenek tinédzsereik az Instagramon.

Emellett időkorlátokat állíthatnak be, és értesítést kapnak, ha gyermekük jelent valakit. Az opciókat egy új funkciókból álló csomagként jelentették be, amelynek célja, hogy biztonságosabbá tegye a platformot, különösen a tizenéves felhasználók számára.

Bár Mosseri posztja szerint ezek a biztonsági funkciók már régóta készülnek, bejelentésükre a Meta tulajdonában lévő közösségi hálózatról szóló számos káros leleplezést követően került sor.

Leginkább a feljelentő Frances Haugen által kiszivárogtatott belső dokumentumokból derült ki, hogy az Instagram tisztában volt azzal, hogy szolgáltatása ronthatja a testképpel kapcsolatos problémákat a tizenéves női felhasználók körében.

Mosseri a héten egy szenátusi bizottság előtt fog tanúskodni, ahol valószínűleg az Instagram fiatal felhasználókra gyakorolt hatásáról kérdezik majd.
4 hozzászólás

Gólem

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ez okos dolog!

válasz erre

inkognito

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Hozzá teszem ezt egy egyszerű iPhone is tudja.

válasz erre

Levi87

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Végre valami hasznos fejlesztés.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ez egy nagyon jó ötlet.

válasz erre