Új Plasma-t és Mesa-t kapott a frissített OpenMandriva

2017. május 19.
3.2361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az OpenMandriva fejlesztői csapata büszkén tette közé azt a bejegyzést, amelyben azt ecsetelik, hogy fontos frissítést integráltak az OpenMandriva Lx 3 szériájába, ami nem csak a külsőt, de a motorháztető alatti forrást is érintette.

Cikkünk és az eredeti bejegyzés alanya az OpenMandriva Lx 3.02-es verzió, amely kicsit később, de még májusban fog debütálni, benne a legújabb KDE Plasma asztali környezettel és vele együtt a KDE Applications és a KDE Frameworks friss változatiaval, sőt a Qt a 5.8.0-át is megkapja.

A csapat jelen pillanatban is keményen dolgozik a fenti komponensek megfelelő beépítésén, amelynek keretében a kiadás pillanatában a KDE Plasma 5.9.5 lesz az alapértelmezett asztali környezet. Ezzel párhuzamosan természetesen megtaláljuk majd a KDE komponenseinek naprakész változatait is, de ami fontosabb, hogy a motorháztető alatt is alaposan felzárkózik az OpenMandriva.

Ennek értelmében Kernelből a legújabb stabil verziót, a 4.11-et kapja, míg a manapság egyre népszerűbb Game On Linux mentalitásból fakadóan a Mesa 3D grafikus könyvtár 17.1-es változata is használatra kész lesz. Sőt! Kapásból ezzel rajtol majd a 3.02-es disztribúció.
nincs még hozzászólás


 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink