Új Novell ZENworks Suite

2014. március 07.
7481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell ZENworks Suite legújabb kiadása.

A megoldás lehetővé teszi, hogy az informatikusok egyetlen programcsomagot használjanak az eszközfelügyeleti, konfigurációkezelési, szolgáltatásfelügyeleti és eszközvédelmi feladatok ellátására. Emellett a ZENworks 11 Support Pack 3 is elérhetővé vált, tovább bővítve az ügyfelek lehetőségeit az összetett eszközflották felügyelete, védelme és auditálása terén.

A piacon egyre gyorsabban jelennek meg az informatikai újdonságok, ezért az informatikai szakembereknek egyre több eszközt kell kezelniük. Ráadásul ezek az eszközök egyre több új funkciót kínálnak, amelyeket az alkalmazottak szeretnének kihasználni mindennapi munkájuk során. A vállalatok ezért olyan megoldásokat igényelnek, amelyek megóvják a szervezet rendszereit és adatait, miközben lehetővé teszik, hogy a munkavállalók használják ezeket az új készülékeket és szoftvereket. A ZENworks felhasználó- és eszközalapú felügyeletet is lehetővé tesz, mivel a különféle beállításokat felhasználókhoz vagy eszközökhöz is hozzá lehet rendelni. A csomag továbbá elősegíti a biztonsági problémák valós idejű megfigyelését és bejelentését is.

Az új kiadás emellett a méretezhetőség, az auditok és a javítócsomagok kezelése terén is tartalmaz fejlesztéseket. Az új auditfunkciók segítségével nyomon követhető a rendszergazdák tevékenysége, emellett a rendszer azt is naplózza, ki milyen fájlokat másol át valamilyen hordozható eszközre. Ez kulcsfontosságú a szigorúan szabályozott környezetekben, például a pénzügyi szolgáltatóknál. A ZENworks legújabb verziója egy új riportkészítő motort is tartalmaz, amely az egyéni igények szerint összeállítható jelentések révén megkönnyíti az adatgyűjtést és -elemzést.

A legújabb ZENworks bővített funkciói között szerepelnek még a frissített javítócsomag-felügyeleti képességek, valamint az irányelvalapú frissítési funkciók, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók beállítsák a karbantartási időablakokat, és automatizálják a hibajavítások telepítését. Az új diagnosztikai irányítópult pedig a problémák gyors azonosításában segíti az IT szakembereket, akik így a szervereken futó ZENworks folyamatok szintjén is képesek megkeresni az esetleges problémák gyökerét, és elvégezhetik az összetett hibaelhárítási feladatokat.

A ZENworks 11 Support Pack 3 további szolgáltatásai:

Többzónás tartalommegosztás
Fejlettebb jogosultságalapú felügyelet
Továbbfejlesztett szoftverleltár
Teljes Windows 8 támogatás
Lemezkép-készítési fejlesztések
Beépített diagnosztikai eszközök
Jobb méretezhetőség és teljesítmény

Az új Novell ZENworks Suite már elérhető.  További információ a novell.com oldalon.

via Novell
nincs még hozzászólás