?>

Új navigációs algoritmuson dolgozik az Oppo, mely akár 1 méteres pontosságot kínál

2020. október 26.
21.5561
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Oppo bejelentette legújabb RTK technológiáját, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy javítsák vele a navigáció pontosságát, a cég szerint így akár 1 méteres precizitás is elérhető lehet vele minden különösebb felszerelés nélkül a jövőben.

A cég a China Mobile-lal közös együttműködésben fejleszti a technológiát, mely nemcsak a GPS jeleket használja fel, hanem a cellatornyoktól és a telefon összes belső érzékelőjétől származó információt elérhetővé teszi, mint például a gyorsulásmérő és a giroszkóp - mindezt az 5G kapcsolaton keresztül elképesztő sebességgel.

Hogy képben legyünk, a navigáció terén az 1 méteres pontosság jelenleg csak rendkívül drága és nagyon speciális berendezésekkel érhető el, melyet jelenleg csak a megfigyelésekhez vagy a térképezéshez használnak, tehát az Oppo technológiája rengeteg dolgot képes lenne forradalmasítani a jövőben.
3 hozzászólás

Huginn

1 hónapja, 3 napja

Az EU-s Galileo helymeghatározás már most is méter alatti pontosságot biztosít alapjáraton. Differenciális korrekcióval pedig néhány centiméterest...

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 3 napja

De minek? Mi a probléma a mostanival?

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 napja

A mostani GPS-ek nem tudnak ennyit? Autókban pl?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink