Új mód a Windows Phone-interakciókra

2014. december 17.
7751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Fogadhatunk egy hívást, ha a fülönkhöz emeljük a telefont, kihangosítja a készülék a hívást, ha egyszerűen letesszük az asztalra a készüléket.

Többek közt ezt nyújtja az új Gestures Beta.

A Microsoft nemrég közzétett egy Lumia alkalmazást a Windows Phone áruházban, mely mind a 4, alább felsorolt funkciót elérhetővé teszi (kivéve az egyes alacsony árkategóriájú készülékeket: Lumia 530, 630, 635 - ott korlátozott funkcionalitással, de elvileg működik az app):

Bejövő hívások némítása, mikor kijelzővel lefelé egy felületre helyezzük a telefont (ez eddig is elérhető volt a Lumia készülékeken)
Bejövő hívások fogadása, ha a fülünkhöz emeljük a telefont
Hívás kihangosítása, ha letesszük a telefont egy felületre (kijelzővel felfelé) vagy visszaemeljük fülünkhöz
Mikrofon némítása, ha hívás közben kijelzővel lefelé egy felületre helyezzük a telefont

Az alkalmazás jelenleg még csak angol nyelven érhető el, de bármilyen nyelvi és regionális beállítással elérhető és letölthető. Telepítés és megnyitás után újra kell indítanunk a készüléket, hogy az alkalmazás működésbe léphessen, utána elérhetővé válik a fentebb említett (egyelőre még csak) négy opció. Az angol nyelvű leírásban (az alkalmazáson belül) olyan információ is szerepelt, hogy akár riasztásokat is némíthatunk, azaz nem kizárt, hogy egy későbbi frissítésben ez a funkció is elérhetővé válik. A kis szürke szöveg alatt egy "Visszajelzés küldése" (=Give feedback) gomb is található, így ha valaki használná az alkalmazást és javaslatot szeretne tenni valamire, akkor feltétlenül használja ki ezt a lehetőséget!

Az app rendszeralkalmazásként épül be, de ahogy a többi bétaverziós rendszeralkalmazás, ez is közvetlenül az alkalmazáslistából nyitható meg (és ennek köszönhetően bármikor el is távolítható). A felső sávban már "Settings" van kiírva, így nem elképzelhetetlen, hogy ez (csak) egy kis ízelítő abból, hogy mit várhatunk a Windows (Phone) 10-ben (ez az alkalmazás része lehet majd a Windows (Phone) 10-es beállításoknak).

A Gestures Beta alkalmazás letölthető innen.

https://www.youtube.com/watch?v=9YGvfLjje_s
nincs még hozzászólás